Juice
Redaktører for Norges første high-end sportsbutikk

Simpleness fikk i oppgave å øke trafikken og salget i nettbutikken til Norges første high-end sportsbutikk – JUICE.

Redaktører for Norges første high-end sportsbutikk

Oppgaven fra A til Å i tre bullets

  • Vi laget innhold som skulle hjelpe kundene å finne riktige produkter innenfor sine interesseområder og inspirere til aktiviteter knyttet til de ulike produktkategoriene.
  • Simpleness samlet et nettverk av leverandører som er inspirerende innenfor sine aktiviteter og er allerede i målgruppen til JUICE.
  • Økte trafikk inn til siden ved hjelp av Adwords, SEO, medieplassering og ukentlige nyhetsbrev.

 

Utfordringen

Tross et solid og tydelig butikkonsept kommer ikke trafikken til en nyoppstartet nettbutikk av seg selv. Vi fikk derfor i oppgave å etablere Juice som en top-of-mind leverandør av klær, sko og tilbehør for den aktive målgruppen, skape trafikk og selvfølgelig gjennomføre tiltak for å øke konverteringen thejuice.no.

Dette gjorde vi

Vi laget en plattform som skulle fungere som en rådgiver og premissleverandør for kundene, samt gjøre det enklere å finne frem til riktige produkter. For å produsere godt innhold, raskere, startet vi opp et ambassadørprogram. Vi gikk systematisk gjennom Juice sine produktkategorier for å finne noen innenfor hvert segment, samtidig som vi så på hva vi trengte av innhold og hvilke styrker de ulike ambassadørene hadde.

For å øke trafikken ble medieplassering en viktig trafikkdriver inn til nettbutikken. Dette hjalp oss også å bygge JUICE som en merkevare og gjøre prospektive kundene oppmerksomme på JUICE som et alternativ.

Resultatet

Med ukentlige nyhetsbrev med innganger til det gode innholdet i nettbutikken og klare salgsincentiver kom også trafikk, og deretter salg. Pakketert med innbydende design og spennende miljøbilder fikk vi en åpningsprosent og klikk-rate som er betydelig høyere enn gjennomsnitt for industri-kategorien JUICE tilhører.

Det vi imidlertid ser er at annonsering via Adwords har størst effekt på konverteringen, som til syvende og sist er viktigst for å kunne drive butikk. SEO-optimalisering har vært viktig for å få Juice høyere opp på listen av organiske trafikk fra Google. Riktig innhold var essensielt for å få den riktige trafikken med kjøpsmotiverte brukere.