Travel Retail Norway
Intuitiv og enkel snarvei til rikere hylleetiketter

Vi ville gi Travel Retail Norway / Heinemann en intuitiv og enkel snarvei til rikere hylleetiketter ved å hente produktdata fra nettbutikken. Les hvordan vi gjorde produksjonen enklere og smidigere for Tax-free.

Intuitiv og enkel snarvei til rikere hylleetiketter

Oppgaven fra A til Å i tre bullets

  • Veien til produksjon av nye hylleetiketter var ineffektiv og unødvendig lang
  • API + designsystem gjorde det mulig å benytte produktdata fra nettbutikken for å berike og produsere etiketter lokalt
  • Kutt i omveier resulterte i lav time-to-market og redusert behov for betjening i butikk

Utfordringen

Utfordringen til Tax-free var først og fremst den manuelle håndteringen av bestilling og print av etiketter. Hovedkontoret i Tyskland sitter på all produktdata, og produksjonen av etiketter måtte derfor koordineres med dem. Dette fører åpenbart til en tidkrevende og omstendelig prosess ved hver eneste lille produktutskiftning eller prisendring i et såpass stort produktsortiment.

Mange av hylleetikettene manglet også viktig produktinformasjon. Etikettene til vinsortimentet kommuniserte ingenting om egenskapene til vinene eller hva de bør serveres til. Begrenset informasjon som kun formidler pris og størrelse er lite kundevennlig og leder til mange spørsmål og mye kundehjelp i butikkene.

Dette gjorde vi

Produktdata fra nettbutikk

I nettbutikken hadde vi jo all produktdata importert inn fra Heinemann sine systemer. Hvorfor ikke bruke dette som utgangspunkt for å generere hylleetiketter “on-the-fly”?

Enkelt designsystem

Vi utviklet et lite og effektivt designsystem som tar høyde for forskjellige typer produktdata vi har i databasen – og alle de forskjellige formatene som skal printes.

Grensesnitt som ga brukervennlig løsning!

Vi utviklet et eget API i WordPress. Der kan Tax-free logge seg inn og enkelt hente ut de produktene de ønsker å produsere hylleetiketter for, velge hvilken produktdata som skal med og hvilke formater som skal genereres.

Printklare filer – Rett på hylla!

Vår CSS-konge Stian sørget for at det blr generert printklare filer – som Tax-Free enkelt kan printe ut lokalt på hver enkelt flyplass. Nettbutikken til Tax-free kjører på WordPress og Algolia – og er integrert mot både Hybris og SAP.

Resultat

Butikkene har ikke lenger behov for å belaste hovedkontor i Tyskland med bestilling av etiketter. Med lokal produksjon er det heller ingen ventetid på nye etiketter, hvilket gir ekstremt lav time-to-market! Tax-free har nå rikere hylleetiketter med mye mer nyttig produktinformasjon, som igjen fører til at kunden bruker lengre tid ved hvert produkt og kan ta beslutninger om kjøp uten like mye assistanse fra tax-free sine medarbeidere.